Pokazali smo Notranjost!

Prvo srečanje Notranjskih in Dolenjskih občin
V nedeljo, 8.9., smo organizirali prvo srečanje turističnih in kulturnih društev Dolenjskih in Notranjskih, pod sloganom »Pokažimo Notranjost!«. Od 10. ure dalje so lahko obiskovalci na travniku pri gostišču Bistra na stojnicah spoznavali turistično ponudbo, kjer so lahko dobili navdih za izlet, preizkusili lokalne kulinarične dobrote in kupovali različne izdelke lokalnih proizvajalcev. Pripravili smo tudi pester kulturni in glasbeni program na glavnem odru, kjer so se predstavila različna kulturna društva iz sodelujočih občin.

Srečanje smo organizirali zato, ker se bomo v naši agenciji in naših dejavnostih osredotočili predvsem na Notranjsko in obrobje Dolenjske. H sodelovanju smo povabili društva občin na tem področju, da se brezplačno na stojnicah predstavijo s svojo turistično ponudbo. Kulturna društva pa so pripomogla h pestremu programa na odru. Obisk je bil čez cel dan dober, dogajanje pa se je začelo že ob 10. uri zjutraj, ko so najprej zaplesali Vesoljski polžki iz KD Stara Vrhnika, sledila je lutkovna predstava za otroke Lutkovnega gledališča FRUFRU, nastopila je tudi mlada glasbenica Alenka Mišek na harmoniki, Društvo Fran Govekar Ig pa je s kratko gledališko predstavo uprizorilo življenj koliščarjev. V prireditvenem paviljonu ni manjkala niti narodno zabavna glasba z ansamblom Presenečenje, zaplesale so Žabice in Folklorna skupina iz Borovnice, zapeli pa so tudi pevci Podpeškega okteta, zbor KD Breza iz Brezovice, ljudske pevke Trlice iz Ligojne ter Suhe Češplje iz Gradeža. Poleg vseh nastopajočih so bili na odru tudi Dramska skupina Medvedje Brdo in uprizorili kratek skeč. Za čudovit zaključek dneva sta poskrbeli saksofonistka Simona Turk in klaviaturistka Ana Rus.

Dogajanje je bilo pestro tudi za otroke. Poleg lutkovne predstave, ki so jo otroci z navdušenjem spremljali, so lahko ustvarjali na delavnicah, ki so jih organizirale punce iz Ateljeja Zrno na Zrno in Tehniškega muzeja Slovenije. Prav tako so se obiskovalci lahko sprehodili po godni učni poti ali pa se podali na voden izlet po Ljubljanskem barju. Posebna atrakcija pa je bila gotovo tudi kamela Lajka, ki je prišla iz Živalskega vrta Rožman iz Horjula.

Okoli 12. ure so se na prireditveni prostor pripeljali tudi starodobniki, ki so imeli tradicionalno 5. srečanje starodobnikov z Vrhnike. Turistično društvo Blagajana Vrhnika pa je v popoldanskem času podelilo svoja tradicionalna priznanja Blagajane za najlepše urejeno zunanjost in okolico hiš, kmetij, obnovljenih starih objektov in najlepših javnih zgradb.

Srečanje so v popoldanskem času obiskali tudi nekateri predstavniki občin in sponzorjev prireditve.

Prireditev ne bi uspela, če ne bi za nami stali tudi širokosrčni sponzorji. V prvi vrsti je potrebno omeniti podjetje Avtotrade d.o.o. in njihovi gostilni Bajc in Bistra, ter nato Mivšek s.p., Pavel Bizjan s.p., Zavarovalnico Maribor, Digit d.o.o., Dvig d.o.o., Vargalant d.o.o., Marolt Beton s.p., Anvina – Trgovina z inštalacijskim materialom, DG69, Pekarna Klasek, Blagomix d.o.o. in M-Orel d.o.o.

Ne prezrite

V petek, 22. septembra 2017 je v gostilni Bajc potekal tradicionalni tarok turnir.
V Kneippovem kotičku smo preživeli lepo in aktivno sobotno dopoldne.
Prvo srečanje Notranjskih in Dolenjskih občin
V nedeljo, 8.9., smo organizirali prvo srečanje turističnih in kulturnih društev Dolenjskih in Notranjskih, pod sloganom »Pokažimo Notranjost!«. Od 10. ure dalje so lahko obiskovalci na travniku pri...

Koristne informacije

Vremenska napoved
Ljubljana
Vreme v Ljubljani