Po podoljih Ljubljanice

Ljubljanica je kraška reka ponikalnica, ki na svoji poti od Prezida do izliva v Savo večkrat ponikne in se zopet pojavi na površini – vsakič pod drugim imenom. Zato ji pravimo tudi reka s sedmimi imeni.

Na našem izletu si bomo ogledali čudovito Planinsko jamo, kjer se stekata reka Pivka in Rak, kar predstavlja največje sotočje podzemnih rek v Evropi. Mimo Unške Koliševke nas bo pot pripeljala do Rakovega Škocjana, kjer  bomo sredi zelenih gozdov, tik ob kraških čudesih naredili kratek postanek za malico in kavo. Polni energije se bomo odpravili do Cerknice in si tam ogledali trško jedro s cerkvijo, ter se po Jezeru odpeljali do zadnje vasi Otok, ki je edini primerek otoške vasi v Sloveniji. Pot nas bo vodila skozi Loško dolino do gradu Snežnik, edinega gradu v Sloveniji z ohranjenimi avtentičnimi interierji. V prostorih grajske pristave se nahaja tudi  urejen polharski muzej, saj je lov na polhe značilnost teh krajev.
Proti koncu našega popotovanja, si bomo ogledali še nekaj naravnih lepot te pokrajine in si privoščili zasluženo kosilo.

Ne prezrite

V petek, 22. septembra 2017 je v gostilni Bajc potekal tradicionalni tarok turnir.
V Kneippovem kotičku smo preživeli lepo in aktivno sobotno dopoldne.
Prvo srečanje Notranjskih in Dolenjskih občin
V nedeljo, 8.9., smo organizirali prvo srečanje turističnih in kulturnih društev Dolenjskih in Notranjskih, pod sloganom »Pokažimo Notranjost!«. Od 10. ure dalje so lahko obiskovalci na travniku pri...

Koristne informacije

Vremenska napoved
Ljubljana
Vreme v Ljubljani