Muzeji

Polharski muzej

Grad Snežnik

Grad Snežnik je edinstven muzej bivalne kulture 19. stoletja in je eden redkih gradov v Sloveniji, ki se ponaša z originalno opremo. Z njim upravlja Narodni muzej Slovenije.
Grad po obsežni triletni obnovi znova sije v vsej svoji lepoti in priča o bogati zgodovini ter življenju nekdanjih prebivalcev. V notranjosti je možno videti originalno opremljene dnevne salone, spalnice družinskih članov, spalnice za goste, dve jedilnici, gledališko sobo, večerni salon, grajsko knjižnico, prostore za služinčad, grajsko klet in egipčansko sobo, ki šteje za posebnost med ambienti. Poleg pohištva, likovnih del, knjig, lončenih peči, svetil, preprog, številnih uporabnih in okrasnih predmetov, se v gradu nahaja tudi lepa zbirka lovskih trofej iz obdobja zadnjih lastnikov. Poleg muzejske dejavnosti se v gradu odvijajo tudi kulturni dogodki in civilni poročni obredi.
www.nms.si

Lovska zbirka in polharski muzej

Lovska zbirka in Polharski muzej sta v pristavi gradu Snežnik na ogled že od leta 1980. Zbirka vsebuje trofeje avtohtone divjadi snežniško javorniškega masiva in Cerkniškega jezera. V Polharskem muzeju se lahko poučimo o značilnostih in življenju polhov. Prikazan je način tradicionalnega lova na polhe - polhanje, ki jebilo na tem območju omenjeno že v trinajstem stoletju in je še vedno aktualno. Predstavljena je tudi uporaba polhov v gospodarske in prehrambene namene nekoč in danes.
loskadolina.info/muzeji-in-muzejske-zbirke

Vojaški - kmečnki muzej

Vojaški kmečki muzej v Podgori je bogata zasebna zbirka vojaške opreme in orožja iz 1. in 2. svetovne vojne ter orodja in pripomočkov, ki so se uporabljali v tradicionalnem kmečkem življenju.
loskadolina.info/muzeji-in-muzejske-zbirke

Ne prezrite

V petek, 22. septembra 2017 je v gostilni Bajc potekal tradicionalni tarok turnir.
V Kneippovem kotičku smo preživeli lepo in aktivno sobotno dopoldne.
Prvo srečanje Notranjskih in Dolenjskih občin
V nedeljo, 8.9., smo organizirali prvo srečanje turističnih in kulturnih društev Dolenjskih in Notranjskih, pod sloganom »Pokažimo Notranjost!«. Od 10. ure dalje so lahko obiskovalci na travniku pri...

Koristne informacije

Vremenska napoved
Ljubljana
Vreme v Ljubljani