Izlet

S kolesom po Krasu

Rdeča zemlja, hiše obdane s kamnom, teran in pršut - to je čudoviti Kras, ki ga bomo odkrivali kar s kolesom.

Kras je edinstvenosti prostor, ki ga morate spoznati. Na Vrhniki, od koder bomo začeli našo pot, poteka meja med Ljubljanskim barjem in Krasom, ki se začne pri previsnih stenah nad Močilnikom, enim od izvirov reke Ljubljanice. Da je v Sloveniji Kras doma, priča zelo razvito jamarstvo, registriranih je preko 10.000 jam.

Ogled Krasa s kolesom je posebno doživetje, saj se s tem prevoznim sredstvom močno približate naravi in spoznate tudi tiste podrobnosti, ki vam pri vožnji z avtomobilom ostanejo skrite. Vožnja po pokrajini posejani z vinogradi in tipičnimi kraškimi vasicami bo res nekaj posebnega.

Na poti si bomo ogledali vinsko klet in poskusili teran – vino ki je posebnost tega področja. Ob kombinaciji z značilnim kraškim pršutom bo v ustih nastal izreden okus, ki ga boste težko pozabili.

Poleg kulinarike si bomo po poti ogledali tudi Lipico, kjer so svojo pot po svetu začeli lipicanci. Kobilarna je vredna ogleda in jo po potepanju po Krasu res ne bi smeli zgrešiti. V neposredni bližini je tudi prekrasna jama Vilenica. Znana je po tem, da je najstarejša turistična jama na svetu, saj je uradno zabeleženo, da so bili prvi obiski v jami že daljnega leta 1633.

Ne prezrite

V petek, 22. septembra 2017 je v gostilni Bajc potekal tradicionalni tarok turnir.
V Kneippovem kotičku smo preživeli lepo in aktivno sobotno dopoldne.
Prvo srečanje Notranjskih in Dolenjskih občin
V nedeljo, 8.9., smo organizirali prvo srečanje turističnih in kulturnih društev Dolenjskih in Notranjskih, pod sloganom »Pokažimo Notranjost!«. Od 10. ure dalje so lahko obiskovalci na travniku pri...

Koristne informacije

Vremenska napoved
Ljubljana
Vreme v Ljubljani