V osrčju Polhograjskega hribovja

V petek, 4.10., je bil naravnost čudovit dan za sprehod mimo najstarejših fresk v Sloveniji, duha Cankarjeve mame, obisk živali, čudovit pogled na Horjulsko dolino ter sladkanje z medom.

Najprej smo si ogledali najstarejše freske na Slovenskem v cerkvi v Vrzdencu. Le streljaj stran pa smo si ogledali spominsko hišo Cankarjeve mame Neže Pivk. V hiši je tudi ohranjena in delujoča črna kuhinja, drugače pa je hiša preurejena in v njej g. Železnik izdeluje čudovite harmonike.
Pot nas je nato odpeljala proti sv. Urhu, ki je bil nekoč obrambni tabor pred Turki. Mi pa smo si oči napasli nad čudovitim razgledom, ki se nam je odprl z vrha.
Sledil je ogled hiše medu Božnar v Polhovem Gradcu, kjer smo se posladkali z njihovimi čudovitimi domačimi vstami medu. Njami! Potem pa smo odšli še v graščino Polhov Gradec, kjer nas je pričakal grof Blagaj in nas povabil na zeliščno-sadni čaj z medenim kruhom in rožnim maslom.

Kot povzetek lahko povemo, da smo se imeli odlično, saj nam je bilo vreme naklonjeno, izvedeli smo ogromno novih stvari in videli tooolikooo čudovitih podrobnosti. Naslednjič se nam pa le pridružite!

Ne prezrite

V petek, 22. septembra 2017 je v gostilni Bajc potekal tradicionalni tarok turnir.
V Kneippovem kotičku smo preživeli lepo in aktivno sobotno dopoldne.
Prvo srečanje Notranjskih in Dolenjskih občin
V nedeljo, 8.9., smo organizirali prvo srečanje turističnih in kulturnih društev Dolenjskih in Notranjskih, pod sloganom »Pokažimo Notranjost!«. Od 10. ure dalje so lahko obiskovalci na travniku pri...

Koristne informacije

Vremenska napoved
Ljubljana
Vreme v Ljubljani