Izlet

Primorska malo drugače

Kjer se človek sreča s sinjim Jadranskim morjem, vonjem rib, mediteransko floro in favno.

Iz Vrhnike se bomo s kombijem odpeljali proti sončni Izoli. Tam bom zajahali kolesa ter se zapeljali po poti zdravja in prijateljstva, tako imenovani Parenzani.

Vinogradi, oljke, sadovnjaki in istrski vrtovi nas bodo pospremili do predora v Strunjansko dolino, kjer se nam bo razprostrl  pogled na biser slovenske obale, Piran. Skozi predor Valeta se bomo spustili do Portoroža in preko kampa Lucija do Sečoveljskih solin. Lokalni vodiči nam bodo razkrili skrivnosti edinstve solinarske pokrajine.

S kolesom se bomo še naprej odpeljali preko Bernardina do Pirana. Tam se bomo okrepčali in se polni elana odpravili proti Fiesi. Prepadne stene klifa in ozka gozdna pot nas bodo navdale z adrenalinom in zato se bomo v Strunjanu na energetskih točkah napolnili z zdravilno energijo.

Tako bomo končali naš izlet in se odpravili nazaj proti Vrhniki. Če nam bo ostalo kaj moči in energije, se lahko med potjo ustavimo še na gradu Socerb ali se spustimo v Sveto jamo.

Ne prezrite

V petek, 22. septembra 2017 je v gostilni Bajc potekal tradicionalni tarok turnir.
V Kneippovem kotičku smo preživeli lepo in aktivno sobotno dopoldne.
Prvo srečanje Notranjskih in Dolenjskih občin
V nedeljo, 8.9., smo organizirali prvo srečanje turističnih in kulturnih društev Dolenjskih in Notranjskih, pod sloganom »Pokažimo Notranjost!«. Od 10. ure dalje so lahko obiskovalci na travniku pri...

Koristne informacije

Vremenska napoved
Ljubljana
Vreme v Ljubljani