Prekolesarili smo Parenzano!

V soboto 5.10. smo se kljub slabemu vremenu optimistično odpravili proti Primorski. Naš cilj je bil prekolesariti Parenzano od Izole do Lucije in si vmes ogledati Sečoveljske soline, muzej kaktusov in delček morja kjer se je družina Fonda pred sedmimi leti odločila da bo vzgojila najboljšega brancina na svetu.

Dan ni bil ravno najbolj primeren za take vrste izlet, vendar nismo niti za hip pomislili da bi se po prihodu v oblačno Izolo odpravili nazaj proti domu. Dež nas je presenetil, pa kljub temu smo s svojo pozitivno energijo po jutranji kavici nadaljevali kolesarjenje po kolesarski poti proti Sečoveljskim solinam. Po ogledu tega  čudovite naravnega bisera  smo se odpravili proti Piranu. Za kratek čas smo se ustavili v vrtu kaktusov za katerega že več kot štiri desetletja skrbi gospa Grašič. Izmed 1600 vrst kaktusov, so še posebej ponosni na najstarejši, 57 let stari kaktus ki izvira iz Mehike.
S kolesom smo se odpravili naprej proti Piranu. Tam smo parkirali kolesa in se po posvetu odločili da si po skupinah ogledamo muzeje pomorstva, školjk in potapljaštva.
Še posebej je zanimiv pomorski muzej, ki v svojih prostorih gosti zbirko arheoloških podvodnih najdb, umetnostno zgodovinsko in etnološko zbirko, zbirko ladjedelstva in slovenskih pomorščakov iz 19. stoletja.
Na koncu smo se okrepčali v bližnji pizzeriji in si privoščili zasluženo kavico. Pogled v nebo nam je namignil, da je bolje da se odpravimo proti domu. Ko smo se vračali po avtocesti proti Vrhniki, je dež že močno trkal na šipe avtomobila.
Pa vendar smo veseli in polni načrtov za naprej zaključili naš izlet.

Ne prezrite

V petek, 22. septembra 2017 je v gostilni Bajc potekal tradicionalni tarok turnir.
V Kneippovem kotičku smo preživeli lepo in aktivno sobotno dopoldne.
Prvo srečanje Notranjskih in Dolenjskih občin
V nedeljo, 8.9., smo organizirali prvo srečanje turističnih in kulturnih društev Dolenjskih in Notranjskih, pod sloganom »Pokažimo Notranjost!«. Od 10. ure dalje so lahko obiskovalci na travniku pri...

Koristne informacije

Vremenska napoved
Ljubljana
Vreme v Ljubljani