Ljubljanica - reka sedmerih imen

V soboto, 28.9., smo se spustili v Planinsko jamo, se sprehodili med naravnimi mostovi v Rakovem Škocjanu ter si ogledali kako so lovili polhe včasih. Skočili smo tudi do gradu Snežnik ter si ogledali Cerkev Marijinega rojstva v Cerknici.

Sobota je bila precej oblačna in na trenutne tudi deževna. A to nas ni ustavilo niti za trenutek. Najprej smo se veselo in pogumno spustili h okameneli čarovnici Uršuli, ki je ujeta v Planinski jami. Ogledali smo si človeške ribice v njihovem naravnem okolju ter opazovali blesketajoče se mikroorganizme na stenah jam.

Nato smo se ustavili v Rakovem Škocjanu kjer smo si ogledali malo in veliko okence, ki predstavljata nek naraven most, saj v njuno postavitev ni posegla človeška roka.
V bližnji gostilni smo se okrepili s sendviči in kavo.

Potem pa smo se odpravili proti centru Cerknice, kjer smo se peljali mimo kipa Martina Krpana ter se ustavili pri cerkvi Marijinega rojstva. Župnik nam je povedal nekaj malega o cerkvi ter povedal zanimivo dejstvo, da imajo 300 otrok pri verouku.

Pot nas je nato zapeljala okrog čudovitega Cerkniškega jezera do edine otočke vasi Otok, ki je v času, ko jezero naraslo odrezano od kopnega.

Nazadnje smo se odpeljali so gradu Snežnik, kjer smo si še prej ogledali Polharski muzej.

Zasluženo malico smo si na koncu privoščili v gostilni Bajc v Sinji Gorici. In tako se je tudi zaključil naš izlet.

Ne prezrite

V petek, 22. septembra 2017 je v gostilni Bajc potekal tradicionalni tarok turnir.
V Kneippovem kotičku smo preživeli lepo in aktivno sobotno dopoldne.
Prvo srečanje Notranjskih in Dolenjskih občin
V nedeljo, 8.9., smo organizirali prvo srečanje turističnih in kulturnih društev Dolenjskih in Notranjskih, pod sloganom »Pokažimo Notranjost!«. Od 10. ure dalje so lahko obiskovalci na travniku pri...

Koristne informacije

Vremenska napoved
Ljubljana
Vreme v Ljubljani