Cankar, Jazon in Medeja ter Trlice

Mrzlega sobotnega jutra, 5.oktobra, smo se v Ljubljani družili na Festivalu Barjanskih občin.

Družili smo se z Barjanskimi občinami, našimi sosedami. Skupaj z Zavodom Ivana Cankarja in Turističnim društvom Blagajana smo predstavljali občino Vrhniko.

Turistična agencija Argonavt smo, kot se imenu spodobi, poslali kar Jazona in Medejo. Medeja je v svoji snežno beli obleki stregla barjansko juho gostilne Bajc, ki je šla še posebno v slast saj je pogrela vsakega, ki jo je poskusil. Jazon pa je z otroci ustvarjal in izdeloval Cankarjeve brke, ki so bili nataknjeni na lizike.

Kljub mrazu se nam je pridružil tudi igralec Janez Škof, ki v svojem značilnem stilu odrecitiral par Cankarjevih stavkov ter jih nekaj tudi pospremil s harmoniko. Kasneje so se mu na odru pridružile tudi Trlice z Ligojne, ki so ubrano zapele par pesmi.

Na stojnici Turističnega društva Blagajana so imeli delavnico restavriranja, zraven pa je Vrhniko s spominki in prospekti predstavljala Janja iz Zavoda Ivan Cankarja Vrhnika. Nam pa se je na stojnici pridružila Katja iz pražarnice vrhunkih kav Escobar, kjer so pripravili tudi hišno mešanico Skodelica kave.

Za zaključek lahko povemo, da kljub mrzlemu vremenu ni manjkala dobra volja in vsi smo se strinjali, da je bila Vrhnika odlično predstavljena. Drugo leto pa še bolj zagnano in s še več zaleta!

Ne prezrite

V petek, 22. septembra 2017 je v gostilni Bajc potekal tradicionalni tarok turnir.
V Kneippovem kotičku smo preživeli lepo in aktivno sobotno dopoldne.
Prvo srečanje Notranjskih in Dolenjskih občin
V nedeljo, 8.9., smo organizirali prvo srečanje turističnih in kulturnih društev Dolenjskih in Notranjskih, pod sloganom »Pokažimo Notranjost!«. Od 10. ure dalje so lahko obiskovalci na travniku pri...

Koristne informacije

Vremenska napoved
Ljubljana
Vreme v Ljubljani