Ogledali smo si izvire Ljubljanice na Vrhniki

Čudovita oktobrska sobota je naravnost vabila v naravo. Odpravili smo se v Močilnik in naprej v Retovje, poskusili smo Cankarjeve prešce, ogledali smo si spominsko hišo največjega slovenskega pisatelja in prelepo popoldne zaključili v pivovarni Human Fish.

V Močilniku smo si ogledali izvire Ljubljanice in Jazonovo pest, ter se povzpeli do Drče, kjer se nam je razprostrl pogled čez celotno Ljubljansko barje  vse tja do Kamniških planin. Po grebenu smo se odpravili do Retovja in ogledali še izvire Malo in Veliko Okence, Pod skalo in Pod orehom. Med potjo skozi Verd in Vrhniko  smo izvedeli veliko zanimivosti o pomembnejših stavbah in njihovih prebivalcih, ki so pustili pečat temu kraju. Na kratkem postanku v hotelu Mantova smo si privoščili kavo in se okrepčali s prešcami.  Nato smo se odpravili po Klancu siromakov do spominske hiše Ivana Cankarja in se po kratkem ogledu povzpeli do cerkve sv. Trojica. Notranjost cerkve nas je dobesedno očarala s svojimi čudovitimi freskami in glavnim oltarjem iz marmorja. Matevž pa nam je povedal še nekaj o zgodovini cerkve.

Izlet smo zaključili v pivovarni Human Fish (Človeška ribica), katere lastnik je Avstralec Matthew Charlesworth in je zvaril svetlo pivo iz mešanice slovenskega hmelja, angleškega kvasa in belgijskih ječmenovih sladov.  Prijazen lastnik nam je pokazal proizvodnjo in nam postregel s pivom in narezkom, ki se je kar prilegel po štiriurnem potepanju.

Ne prezrite

V petek, 22. septembra 2017 je v gostilni Bajc potekal tradicionalni tarok turnir.
V Kneippovem kotičku smo preživeli lepo in aktivno sobotno dopoldne.
Prvo srečanje Notranjskih in Dolenjskih občin
V nedeljo, 8.9., smo organizirali prvo srečanje turističnih in kulturnih društev Dolenjskih in Notranjskih, pod sloganom »Pokažimo Notranjost!«. Od 10. ure dalje so lahko obiskovalci na travniku pri...

Koristne informacije

Vremenska napoved
Ljubljana
Vreme v Ljubljani